×
Cover
6 provincies, 12 x genieten
Eigen-Wijze Prikbord
Uit je dak in Twente
Culinair kwartet
Duitsland: verbazing tussen
bier en braadworst





Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is ruim 30 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

Oktober 2020





4 verrassende vakanties

Duitsland: verbazing tussen bier en braadworst

Italianen zijn macho, Fransen arrogant en Duitsers eten het liefste Bratwurst. Als je afgaat op alle vooroordelen, hoef je niet meer op reis om te wereld te verkennen. Dan verwacht je in Duitsland enkel houten chalets waar de geraniums weelderig in de bloembakken groeien. Waar serveersters met keurig wit kanten schortjes enorme pullen bier serveren, oversized schnitzels en fruitige wijn in glazen met zo’n traditioneel geribbelde groene voet. Oké, dat Duitsland is er inderdaad. Niks mis mee. Maar de oosterburen tonen ook een heel eigentijds gezicht. Met strakke designhotels, trendy restaurants, moderne cafés en inwoners die hun blik meer naar voren richten dan achterom. Die mengeling van toen, nu en straks doet je telkens weer verbazen. Vier verbazingen op rij!



 

 

Verbazing 2: Afwisseling rond Billerbeck

Standplaats, fietsen, 5 dagen, hotel, LO, 3 x lunchpakket. Vanaf € 195,-.

Net over de Nederlandse grens, ten oosten van Twente en de Achterhoek, begint het Münsterland, een regio die lijkt op Limburg. Midden in de licht glooiende heuvels verwelkomt Billerbeck je graag als fietsliefhebber. Niet verwonderlijk, want vanuit hier kun je werkelijk alle kanten op. En ook nog over heel goede fietspaden. Vaak over zogeheten Pättkes: stille, rustige fietspaden die je langs kastelen, kapelletjes en kloosters voeren en die je verder leiden door rustieke dorpen met stokoude, zandstenen kerken. Aan kastelen inderdaad geen gebrek. Fiets bijvoorbeeld langs de voormalige spoorlijn naar Burgsteinfurt en stop onderweg bij Schloss Darfeld en Haus Alst.

Fietsen en treinen
Ook leuk: met de fiets naar de oude bisschopsstad Münster en met de trein terug. Of juist eerst met de trein en fietsend terug. Hoe dan ook, de hoofdstad van het Münsterland is prachtig gerestaureerd. Zet je fiets er aan de kant en bekijk de imposante Dom, want over de oude stadswallen rond de Altstadt en pak een terrasje aan het water.

Bekijk de fietsvakantie
Spelregels:

• Kosteloos annuleren tot 7 dagen (incl.) voor startdatum tocht
• Boekingsperiode: 2 oktober t/m 15 november 2020
• Geldig op alle vertrekdata in 2020 en 2021
• Geldt uitsluitend voor de vakanties met het label 'Kosteloos annuleren'

Bekijk het weer-of-geen-weer-aanbod


 

 

Verbazing 4: Zonnig Immenstaad

Standplaats, fietsen, 5 dagen, hotel, LO, 4 x lunchpakket. Vanaf € 280,-.

Tussen de oude vakwerkhuizen, de stoere burchten en de met wijn begroeide berghellingen kom je er geregeld een mondaine jachthaven tegen met trendy restaurants. De Bodensee biedt het beste van beide sferen. Na het Balatonmeer en het meer van Genève is de Bodensee het op drie na grootste meer van Europa. Het subtropisch klimaat trekt niet alleen de rich & famous aan, maar ook fietsers die alle seizoenen genieten van het heerlijke en vaak zonnige weer.

Grensoverschrijdend fietsen
Immenstaad ligt aan de Duitse zonzijde van het meer. Vanuit dit plaatsje heb je een weids uitzicht over de Bodensee en op de Alpen. Even buiten het dorp verblijf je in het rustig gelegen Ferienwohnpark. Een heerlijke basis voor de vele fietstochten en uitstapjes. Ga per boot of trein de grens met Zwitserland en Oostenrijk over en fiets vervolgens naar onder meer bloemeneiland Mainau, Konstanz, Bregenz en St. Gallen. Je verzorgt zelf je ontbijt en dineert ’s avonds in het dorp.

Bekijk de fietsvakantie
Terug naar de cover