×
Cover
Algarve 8 x anders
Eigen-Wijze Prikbord
Vakanties dicht bij huis
De mooiste fotolocaties
7 x nieuw fietsen en wandelen
Alle fietsvakanties
Alle wandelreizen





Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is ruim 30 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

November 2020





Verrassingen vanaf het vroege voorjaar

Algarve 8 x anders

Wanneer het kwik hier nog nauwelijks omhoog wil kruipen, schijnt de zon al volop in de Algarve. Vanaf het vroege voorjaar schotelt het zuiden van Portugal je al heerlijk weer voor. Maar niet alleen dat. Achter de grillige rotskust wachten adresjes die je zeker moet aandoen. Dus op de pedalen en afstappen bij deze acht ‘geheime’ adresjes!

2. Gluren bij de rijke buren: Palacio d’Estói

Altijd leuk: even binnenkijken bij de rich & famous. Maar vaak blijft het bij een glimp opvangen, glurend door een immens hek rond het landgoed. En dan nog maar hopen dat de security niet in actie komt. Bij dit aardige optrekje is het anders. Iets ten noorden van Faro vind je het Palacio d’Estói, een fraai paleis uit 1840 dat een mengeling toont van barok, rococo en art nouveau. De tuin toont klassieke beelden en waterpartijen. Het paleis is nu een luxueuze pousada, maar een deel toont nog de barokke overdaad van toen. En… je kunt er als passerende fietser binnengluren. Gewoon even melden bij de receptie.


4. Silves voor de Smulpapen

De Gotische kathedraal en het Moorse kasteel vallen je direct op. Voor het kasteel staat een standbeeld van Dom Sancho die in de 12e eeuw de stad van de Moren bevrijdde. Kon deze Dom lopen, dan zou hij zeker een paar straatjes verder gaan; naar Café DaRosa aan het Largo di Município 7. Schuif aan voor een espressokoffie met een bolletje ijs erin. Alleen al daarvoor wil je hier altijd weer terugkomen. En oh ja… ook hier hebben ze heerlijk Pastéis de Nata.

6. Slaperig Ferragudo

Voorjaar, zomer, najaar, winter… Het authentieke vissersdorp Ferragudo ligt er altijd ontspannen bij. De schilderachtige slenterstraatjes zijn vrijwel leeg en de terrasjes idem dito. Dat schuift dus gemakkelijk aan voor een lekkere koffie. Ondertussen zijn de vissers aan de havenkade druk doende om hun netten te repareren voor een volgende vangst. Ruik er de geur van verse vis. Slenter wat later omhoog naar de hoger gelegen kerk en kijk er uit over de rivier de Arade.


8. Behangetje van… schedels en botten

Aan kathedralen en kapellen geen gebrek in Portugal. En vaak zijn ze voorzien van blinkend goud, prachtige fresco’s en indrukwekkend houtsnijwerk. Maar niet allemaal. Wat dacht je van kapellen waarvan wanden en plafonds volledig zijn ‘behangen’ met opgestapelde schedels en botten? Misschien wat luguber, maar de deuren voor bezoekers staan wijd open, zoals bij de Igreja Matriz de Nossa Senhora de Conceição in het dorp Alcantarilha, ten noordwesten van Albufeira in de Algarve. Het zijn beenderen van monniken van geruimde graven. De geestelijken na hen besloten er hun kapellen mee te decoreren. Om zo de overblijfselen van hun voorgangers te bewaren. Je vindt ook een heel grote bottenkapel, een Capela dos Ossos, in Faro: de Igreja do Carmo.





Bekijk ook: Eigen-Wijze Prikbord