×
Cover
Algarve 8 x anders
Eigen-Wijze Prikbord
Vakanties dicht bij huis
De mooiste fotolocaties
7 x nieuw fietsen en wandelen
Alle fietsvakanties
Alle wandelreizen





Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is ruim 30 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

November 2020





7 x nieuw fietsen en wandelen

Van Vlieland en Vlaanderen tot Bouillon en Bourgondië

We bieden maar liefst 24 nieuwe fiets- en wandelvakanties aan. De één wat verder weg van huis, de ander weer iets dichterbij. De één vooral cultuurgericht, de ander weer culinair. Voor elk wat wils dus. Dus veters vast of, huppakee, op het zadel. Er valt heel wat nieuws te ontdekken.



 

 

2. IJssel en Vecht

6 dagen, trektocht, hotels, LO, HP mogelijk, bagagevervoer. Vanaf € 585,-

Tussen IJssel en Overijsselse Vecht rijgen de historische Hanzesteden zich aaneen. Dat eeuwenoude sfeertje begint al in Deventer, een van de oudste steden van Nederland. Al fietsend ontdek je een historisch centrum - soms hobbelig op de kinderkopjes - dat nog een authentiek middeleeuws stratenpatroon heeft. Dwalend door de intieme straatjes hoor je het geroep van de kooplui, de kakelende kippen en het gebulder van de handkarren.

Zintuigen op scherp
Ook Zwolle, Ommen, Holten, Vorden en Zutphen volgen. Stap in Doesburg even af en zet er je zintuigen op scherp bij de verscholen kruidentuin. Munt, tijm, salie, lavendel… Tussen de historische panden vindt een ware geurexplosie plaats. Achter de strak geschoren hagen tref je kruiden aan voor in de keuken of ter genezing. Sommige geuren al van zichzelf, andere als je het kruid tussen je vingers wrijft. Bij veel planten staan naambordjes. Pas in elk geval op voor de giftige Monnikskap. In het verre verleden was de plant een ingrediënt voor de heksenzalf. Heksen smeerden hun lichaam en hun bezemsteel met deze zalf in, waarna zij zich ‘vliegklaar’ voelden. Omdat het kruid een hallucinerende werking heeft, werden de heksen ‘zo stoned als een garnaal’. Misschien om die reden dachten ze dat ze werkelijk konden vliegen. Adres kruidentuin: Paardenmarkt.

Fietsvakantie IJssel en Vecht


 

 

4. Bouillon, België

Wandelen, standplaats, 4/6 dagen, hotel, LO of HP. Vanaf €225,-

In het hart van de Ardennen torent de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon hoog boven het gezellige centrum uit. Vanuit Bouillon maak je prachtige wandelingen door loofwouden, langs de kronkelende Semois en naar steile rotsformaties en mooie uitzichtpunten, zoals Rocher du Pendu met een sprookjesachtig zicht op het omringende landschap.

Heerlijk diner wacht
Meer of minder? Op vrijwel elke dag kun je zelf bepalen hoeveel kilometers je wilt afleggen. De tocht via het hellingbos boven de Semois naar de abdij van Cordemois is bijvoorbeeld 8 of 17 km. De meanderende rivier volgend kom je langs de watermolens Épine en Rivages en klim je uiteindelijk naar Botassart, met het beroemde uitzichtpunt Tombeau du Géant. Terug in Bouillon, in het historische hotel de la Poste, schuif je ’s avonds aan voor een subliem diner. Het uitzicht op de romantische rivier krijg je er gratis bij.

Ga toch heen… in Bouillon




 

 

6. Bourgondië Culinair

Fietsen, trektocht, 4/7 dagen, hotels, HP, culinair, bagagevervoer. Vanaf € 570,-

Het recept voor deze culinaire trektocht is verrassend eenvoudig. Je neemt het bezienswaardige Beaune als vertrek- en eindpunt, voegt prachtige routes toe langs de wijngaarden van onder meer Pommard en Meursault, husselt dat met ontspannen fietspaden over oude spoorlijnen, strooit met sfeervolle pleisterplaatsen als Chalons-sur-Saône, Tournus, Taizé en Cluny en maakt het vervolgens af met sublieme diners aan het einde van zo’n heerlijke fietsdag. Et voilà: een trektocht om van te watertanden. Kies in Beaune voor een upgrade van het diner. Dan dineer je twee keer in een restaurant met een Michelin-ster.

Fietsen en culinair genieten


 


















Terug naar de cover