×
Cover
Algarve 8 x anders
Eigen-Wijze Prikbord
Vakanties dicht bij huis
De mooiste fotolocaties
7 x nieuw fietsen en wandelen
Alle fietsvakanties
Alle wandelreizen





Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is ruim 30 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

November 2020





Vakanties dicht bij huis:

3 thema’s, 6 x genieten

Ook dicht bij huis kun je in 2021 alle kanten uit. Met een lekker vaartje fietsend uitwaaien langs het verkoelende water. Of al wandelend genieten van de stilte en rust in opmerkelijke natuurgebieden. En aan het einde van dag? Dan begint het verwenfeest opnieuw. Met ook dan weer nieuwe verrassingen van de lokale chef-kok. Bon appetit!






2. Langs de lange linde

Fietsvakantie Langs de Lahn, Duitsland: fietsen, trektocht, 7/8 dgn, hotels, LO, incl. bagagevervoer vanaf € 595,-

Lientje leerde Lotje… Inderdaad kun je langs de oevers van de Lahn, een zijrivier van de Rijn, heerlijk onder de bomen slenteren. Maar spring je op het zadel, dan ontdek je veel meer. Stoere burchten, imposante kloosters en prachtsteden als het romantische Marburg bijvoorbeeld. Slenter, voordat je de trektocht begint, door de smalle, kronkelige straten van deze bruisende studentenstad. Wandel naar de hoger geleden burcht of wip even de prachtige Elisabethkerk in.

Bezwijken voor alle pracht
Dan zak je langzaam de meanderende rivier af. Naar Wetzlar dat flink strooit met authentieke barokke panden en fraai gerestaureerde vakwerkhuizen. Na Wilburg - ook weer met barokke overdaad - volgt Limburg an der Lahn. De volledige historische stadskern valt onder monumentenzorg. Dat zegt al voldoende. Maar zet je fiets ook even tegen de gevel van de hoger gelegen St. Georgs Dom. Rond de kerk zie je veel fraaie vakwerkhuizen waarvan sommige zelfs achthonderd jaar oud zijn. Bij Koblenz linksaf. Iets verderop aan de Rijn ligt de beroemde Loreley. De zingende nimfen hebben echter geen vat op je. Langs de Lahn ben je immers al lang bezweken voor al die stadspracht en natuurschoon.

Volg hier de Lahn








4. Wie Sjoen ’t Krijtlandpad is

Het Krijtlandpad, Nederland: wandelen, trektocht, 6 dgn, hotels, LO, HP mogelijk, incl. bagagevervoer vanaf € 450,-

Een zee van gezellige terrassen, eindeloos veel eetcafés en sfeervolle snuffelwinkeltjes. Niet vreemd dat je moeite hebt om het gemoedelijke Maastricht te verlaten. Maar geen nood: na deze prachtwandeltocht wacht de meest Bourgondische stad van Nederland geduldig op je terugkomst. Onderweg trakteert het Krijtlandpad je op Limburgse heuvels met karakteristieke vakwerkboerderijen en gezellige dorpskernen. Die van Noorbeek bijvoorbeeld, dat in enkele honderden jaren niet is veranderd. Met een beetje geluk blazen - in dit Limburgse dorp dat nog lekker dorps is - de muzikanten van Harmonie Berggalm je naar een volgende bestemming. Epen, Vijlen en Valkenburg wachten. En je komt er via zachte grasdijken, verende bospaden en struweelrijke graslanden. Je wandelt langs boomgaarden, indrukwekkende kastelen en de vrolijk door de weilanden meanderende Geul en Gulp. ‘Wie Sjoen Os Limburg is.’ Geen wonder dat het Krijtlandpad zo populair is.

Bekijk de wandeltocht door mooi Limburg























6. Speciaal voor echte fijnproevers

Osthouse, Frankrijk: fietsen, standplaats, 6 dg, hotel, HP, 4x lunchpakket. Vanaf € 685,-

“Prachtig hotel. In het restaurant werden we culinair verwend door meester-kok Jean Philippe. We hebben er super gedineerd en ook het ontbijt was heerlijk.” De recensie van een deelnemer geeft aan dat het in Osthouse goed tafelen is. De standplaats ligt in de vlakke vallei van de Rijn in het hart van de Franse Elzas. Het kleinschalige hotel bevindt zich in en rond een stijlvol gerestaureerde vakwerkboerderij. Overdag maak je tochten vanuit Osthouse naar onder meer Straatsburg en Oberrai. Het restaurant waar je dineert kreeg 13 van de 20 punten in de Gault Millau.

Smakelijke ingrediënten
In de streek die bekend staat om z’n heerlijke wijnen kun je niet alleen ’s avonds culinair genieten, maar ook overdag tijdens verrukkelijke fietstochten van beide werelden proeven. De Duitse ordelijkheid en de Franse savoir-vivre gaan hier heel goed samen. Eeuwenoude dorpjes, oogstrelende wijngaarden, goede wijnen, sublieme gerechten… het zijn dé ingrediënten van een oog- en tongstrelende standplaatsreis die speciaal voor echte fijnproevers is gemaakt.

Bekijk de Fietsvakantie Osthouse



Bekijk ook: De mooiste fotolocaties