×
6 x oohh's in picobello Puglia!
Eigen-Wijze Prikbord
5 x genieten van
La Douce France
5 x rust en ruimte
Vlieg met ons mee naar
deze vijf bestemmingen!
Alle fietsvakanties
Alle wandelreizen





Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is 35 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

Juni 2021





5 x rust en ruimte

Weg van de menigte!

Voor stilte, rust en meditatie hoef je niet per se je intrek in een klooster te nemen. Ook tijdens deze fiets- of wandelvakanties kun je alle rust en ruimte vinden. Wat dacht je van een rustgevende picknick met uitzicht op zee? Van een ontspannen fietstocht door de Alpenwei, waarbij de koeien hun bellen met extra enthousiasme laten klinken? Of van ultieme bezinning tussen de vele stempelposten?


Hygge in Denemarken

Fietsvakantie Kopenhagen en Seeland, trektocht, 7 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 875,-

Het is het gelukkigste land ter wereld. En ze hebben er hun eigen woord voor gezelligheid: hygge. Ontspannen genieten is er een heuse way of life. Langs de rustige wegen, in het vele groen of langs het kabbelende zeewater. Seeland staat bekend om z’n indrukwekkende kastelen en prachtige tuinen. Werkelijk sprookjesachtig. Niet verwonderlijk dat je de bekende Kleine Zeemeermin, personage uit een van de sprookjes van Hans Christian Andersen, tijdens deze hygge-fietsvakantie tegenkomt.

Pronkpaleis met baroktuin
Vanuit Kopenhagen fiets je langs de kust en door een gebied met oude eiken en edelherten naar het noorden. In Helsingør pak je de veerboot voor een uitstapje naar Zweden. In de tuinen van slot Sofiero kun je ontspannen picknicken, mede dankzij het uitzicht op de rustgevende zee. Terug in Denemarken wacht je weer zo’n pronkpaleis: het in Hollandse renaissancestijl gebouwde Slot Frederiksborg in Hillerød. Het paleis rijst trots op uit het fotogenieke slotmeer Slotsø. Je kunt gratis de enorme baroktuin bezoeken, maar vergeet ook niet een kijkje binnen te nemen. Wil je alle tachtig kamers met tapijten, meubilair, portretten en meer zien, dan heb je zeker drie uur nodig. Via Roskilde (kerk met koninklijke graven) arriveer je weer in Kopenhagen.

Fietsvakantie Denemarken






Bezinning op weg naar Santiago

Wandelvakantie Van Samos naar Santiago de Compostela, trektocht, 8 dagen, hotels met bagagevervoer, HP. Vanaf € 720,- Of vanaf Porto naar Santago de Compostela.

Al vanaf het jaar 814 trekken jaarlijks duizenden pelgrims langs eeuwenoude paden en vorstelijke steden naar de rustplaats van de apostel Jacobus in het Spaanse Santiago de Compostela. Zoek je rust en wil je weg van de menigte? Ga dan op pad als een pelgrim. Om tot bezinning te komen of gewoon om te genieten van de mooie wandeltocht, de natuur en de romaanse monumenten langs het pelgrimspad. Tijdens deze vakantie volg je de laatste 130 km van deze bedevaartstocht. Onderweg houd je nauwgezet de stempelposten in de gaten. De bisschop is immers onverbiddelijk. Pas als je tenminste 100 km hebt gelopen en geen enkele stempel hebt gemist, krijg je het felbegeerde pelgrimsbrevet.

Onthoofde apostel
Lopend door de groene heuvels volg je het netwerk van schaduwrijke bospaden die worden onderbroken door boerendorpen. Onderweg wandel je zelfs over een zorgvuldig geplaveide middeleeuwse weg en heb je voldoende tijd om aan die onfortuinlijke Jacobus te denken. Nadat de apostel in het jaar 44 in Jeruzalem was onthoofd en aan de honden gevoerd, werden zijn resten naar Galicië verscheept. Hier steeg hij ten hemel, maar twintig kilometer verderop kwam hij weer neer, daar waar nu Santiago is. Zeven eeuwen dacht niemand meer aan hem, totdat een ster ene Pelayo naar het graf leidde. Een wonder, dat iedereen met eigen ogen wilde zien, ook vandaag nog!

Bekijk de wandelvakantie
Liever vanuit Portugal op pelgrimsreis?




Exmoor, hoe Brits wil je het hebben?

Wandelvakantie Exmoor, trektocht, 8 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 795,-

Engelsen houden van tradities. En zeker niet van dingen die teloor gaan. Dat maakt Engeland tot zo’n bezienswaardig land. Vakwerkhuisjes, historische kerkjes en eeuwenoude centra worden gekoesterd. Je kijkt er je ogen uit. Ook de natuur is een feest voor het oog. Neem de mysterieuze ‘moors’ - heidevelden - in het zuidwesten. Het Exmoor National Park bestaat uit heuvelachtige heidevelden en beboste valleien waar schapen en pony’s alle ruimte krijgen.

Tea en scones
Naast het golvend heuvelland wandel je ook over moerassige veengronden, begroeid met gras en varens. Tal van slingerpaadjes en oude voetbruggen over snelle stroompjes leiden je naar hoge, steile kliffen aan de kust. Daar vind je mooi gelegen plaatsen als Porlock en Lynmouth. Zo wissel je heidevelden, rotsformaties en dichte wouden met bosrijke kloven en ruige kustpaden af. En ’s middags in weer zo’n lieflijke dorpje schuif je natuurlijk aan voor de uitgebreide ‘high tea’. Uiteraard met scones en marmelade. Dat is nu eenmaal traditie.

Bekijk de wandeltrektocht






De stilte van de Italiaanse duizenders

Fietsvakantie met wandelingen, standplaats Bolzano, 7 dagen, hotel, 4 x LO en 2 x HP. Vanaf € 575,-
Fietsvakantie, trektocht, 5/8/11 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 480,-

Pardon? De Dolomieten doen met de fiets? Inderdaad. Ga bijvoorbeeld tijdens je standplaatsvakantie met een gondel naar Oberbozen om vandaar door de Alpen te fietsen die je onderweg op prachtige vergezichten trakteren. Nadat je in Klobenstein het natuurfenomeen ‘Erdpyramiden’ hebt bezocht daal je ontspannen af naar het Brennerdal om van daaruit licht dalend langs de rivier terug te fietsen naar standplaats Bolzano.

Diverse type fietsvakanties
Deze Duits- en Italiaanstalige hoofdstad van Zuid-Tirol staat bekend als de ‘Poort naar de Dolomieten’. Het is de perfecte uitvalsbasis van een fraaie fietsvakantie op slechts 265 meter hoogte. Boven hoor je enkel het ruisen van de wind of een stromende beek wat verderop. Hoe meer ontspannen wil je het hebben? Naast de standplaatsvakantie bieden we ook drie trektochten aan. Zo kun je 5 dagen genieten van een lekker vaartje als je van de Reschenpass naar Bolzano fietst. Ook tijdens de 8-daagse variant (van Bolzano naar Venetië) is het grotendeels ontspannen naar beneden fietsen. Onderweg volg je de rivier de Adige en doe je prachtsteden als Trento, Bassano del Grappa, Vicenza en Padova aan. En wil je allebei? Dan combineer je beide vakanties toch? Lekker lang fietsen vanuit de Alpen naar Venetië.

Standplaatsvakantie Dolomieten
Trektocht Van de Alpen naar Venetië





Alpenontspanning rond St. Johann

Fietsvakantie met wandelingen, standplaats Bolzano, 7 dagen, hotel, 4 x LO en 2 x HP. Vanaf € 575,-
Fietsvakantie, trektocht, 5/8/11 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 480,-

Dat fietsen in de Alpen heel ontspannend kan zijn, laat het Oostenrijkse Tirol je graag zien. De routes in het gebied rond St. Johann leiden je door een rustgevend berglandschap, over stille landweggetjes, langs mooi gelegen meren en door idyllische dorpjes. Tijdens deze standplaatsvakantie kun je fietsend kiezen uit vijf afwisselende rondritten. Hier en daar betekent dat wel een aardig klimmetje, maar wie stijgt wordt ook weer beloond met een heerlijke afdaling. En met de (gehuurde) e-bike is een beetje helling zo overwonnen.

Ultiem romantisch wandelen
Uiteraard is het er ook heel ontspannen wandelen. Standplaats St. Johann ligt tussen het Kitzbüheler Horn en het bergmassief Wilder Kaiser. Kies uit zeven wandelroutes die langs verschillende kanten van deze imposante bergen voeren. Alle wandelingen zijn niet te lang (van 7 tot 20 km), zodat de zwaarte meevalt. Liever wat meer uitdaging? De meeste routes hebben een uitdagende klim als extra optie. En om de allermooiste kant van de Wilder Kaiser te zien, stap je op de bus naar Griesenau. Om van daaruit het ultiem romantische Kaiserbachtal te bewandelen. “Landschaftlich ein Traum! Ein absolutes Muss für jeden Gast”, aldus de eigenaar van je standplaatshotel.

Bekijk de combinatievakantie
Bekijk de wandelvakantie























Bekijk ook: Vlieg met ons mee naar deze vijf bestemmingen