×
6 x oohh's in picobello Puglia!
Eigen-Wijze Prikbord
5 x genieten van
La Douce France
5 x rust en ruimte
Vlieg met ons mee naar
deze vijf bestemmingen!
Alle fietsvakanties
Alle wandelreizen





Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is 35 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

Juni 2021





Stoelriemen vast

Vlieg met ons mee naar deze vijf bestemmingen!

“One day I’ll fly away”, zong Randy Crawford ooit. Nu veel landen hun grenzen weer openen, breekt die dag weer aan. En daarmee komt ook het genieten verder weg dichterbij.

Corfu: groen voor Grieks geluk

In het voorjaar geven orchideeën de bermen kleur, in het najaar nemen duizenden cyclaampjes dat werk over. En het hele jaar door ruik je er de geur van wilde kruiden als tijm, oregano en rozemarijn. Heerlijk tijdens je ontdekkingstocht over het eiland. Op Corfu raak je overigens al snel de tel kwijt, zoveel olijfbomen (het eiland telt er maar liefst vier miljoen). Groen betekent hier écht groen; van olijfbomen, eiken, platanen en yucca’s tot varens en talrijke cipressen die vanaf de heuvels parmantig de hemel inprikken. Naast uitzicht op prachtige baaien toont het eiland je ook veel bergweggetjes, dorpjes, kerken en kloosters.



Stiekem afluisteren
Onderweg stal je je fiets tegen de gevel van een taverna. Je bestelt er een Griekse salade (zoals altijd gecomponeerd met feta, tomaat, ui, olijf, komkommer en groene paprika) en luistert stiekem naar het gesprek van een half dozijn mannen op leeftijd. “Kijk, daar gaat die jongen van Kostas”, zegt de één. “Vast op weg naar de taverne van Dimitri, heeft er een baantje als kok”, reageert de ander. “Huhh? Hij kan nog geen tomaat van een paprika onderscheiden.” Benieuwd hoe het gesprek verder gaat? Lees ons reisverslag over Corfu. Overigens kun je ook 8 dagen wandelend over het eiland trekken.

Fietsvakantie Corfu
Trektocht, fietsen, 8 dagen, hotels met bagagevervoer, 4 x LO, 3 x HP. Vanaf € 670,-
Bekijk de fietsvakantie

Wandelvakantie Corfu
Trektocht, wandelen, 8 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 445,-
Bekijk de wandelvakantie
Lees ons reisverslag over Corfu




Ruwe bolster IJsland

inclusief huurauto

Beetje romantisch ingesteld, dan kies je uiteraard voor een idyllisch eiland. Maar deze keer zonder wit zand, wuivende palmen en een zwoel briesje. Want met al die vulkanen, gletsjers, warme bronnen en pruttelende zwavelvelden verovert deze ruwe bolster ook zeker je hart. Zeker als het betoverende noorderlicht deze wonderbaarlijke geologie nog eens extra kleur geeft.

Met huurauto naar wandelingen
Tijdens deze reis maak je wandelingen vanuit Reykjavik en vanuit het aan de spectaculaire zuidkust gelegen Kirkjubæjarklaustur. In de wijde omgeving van de stad zijn zes wandelingen uitgezet die je alle goed en snel per huurauto (inclusief) kunt bereiken. Omdat ze allemaal vrij kort zijn kun je zelf het juiste moment van de dag kiezen, er een hele dag over doen of twee wandelingen combineren. Ga bijvoorbeeld naar het vulkanisch zeer actieve schiereiland Reykjanes. Vanuit Seltún voert een tocht van 6 km je door een vulkaanlandschap met wonderlijke lava- en rotsformaties. Ook tijdens de autorit langs de zuidkust naar Kirkjubaerjarklaustur wisselen lavavelden, watervallen, grasvlaktes en gletsjers elkaar af. Ga vanuit dit dorp onder meer naar het gletsjermeer Jökulsárlón. Tijdens de 4 km lange wandeling drijven immense ijsschotsen in het helderblauwe water aan je voorbij.

Wandelvakantie IJsland
2 standplaatsen, wandelen, inclusief huurauto, 9 dagen, hotels, LO. Vanaf € 885,-
Bekijk de wandelvakantie






De stoppelbaard van Andalusië

De bewoners zijn zichtbaar trots op hun pueblos blancos. De witkwast ligt er altijd klaar voor gebruik. De dorpen zijn karakteristiek voor het landschap in het Spaanse Andalusië. Oogverblindend witte juweeltjes die nonchalant zijn uitgestrooid in een dor landschap dat toont als de rauwe stoppelbaard van een verdwaalde bandiet. Zo ook bij Ronda. De Moren noemden het gebied ooit Al-Andalus, vandalenland. Ronda en de omringende dorpen waren beruchte roversnesten. Langs kronkelige muildierpaden brachten de bewoners heimelijk tabak, katoen en alcohol van het Britse Gibraltar naar het hooggelegen Ronda. De kloof El Tajo splitst het stadje in tweeën. De witte huizen tuimelen nét niet over de loodrechte wand de diepte in.



Dekseltje op glas
De wandelreis voert je in avontuurlijke etappes door dit ‘vandalenland’ naar het witte dorp Benaocaz. Onderweg wandel je door fraaie valleien, bossen met kurkeiken en over hoogvlaktes met landschappen die verdacht veel lijken op die van de maan. De fietsvakantie voert je uiteraard wat verder weg, onder meer naar het smetteloos witte Grazalema, Zahara en Olvera. En aan het einde van elke dag wacht een lekker glas wijn. Sherry mag ook, wel toepasselijk in deze streek. Uiteraard met lekkere tapas. Ooit legde de ober een tapa (deksel) op het glas tegen de vliegen. Zo ontstond de gewoonte om op dat schoteltje een stukje kaas of wat olijven te serveren. Nu kies je uit een veelheid aan tapas; van gambas a la plancha (garnalen) tot albondigas, pittige gehaktballetjes.

Wandelvakantie Andalusië
Trektocht, wandelen, 8 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 630,-
Bekijk de wandelreis

Fietsvakantie Andalusië, de witte dorpen
Trektocht, fietsen, 8 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 685,-
Bekijk de fietsreis




Woest aantrekkelijk Ierland

Het is groen, fantastisch mooi en steelt de harten van alle wandelaars. Die volgen de grillige kust van het schiereiland Iveragh in het Ierse County Kerry, beter bekend als de Ring of Kerry. De naam zegt het al: je er maakt een rondje (althans bij de 11-daagse variant). De Ring of Kerry begint en/of eindigt in Killarney, een dorp waar je zeker even de immens populaire croissants en Franse taartjes van Petit Delice (41-42 High Street) moet proberen. De Franse patissiers werden genomineerd voor de Irish Restaurants Awards 2017. Un bon start- en/of eindpunt dus. Eenmaal onderweg is het genieten van een diepgroen berglandschap, ruige kliffen, ongerepte stranden, middeleeuwse ruïnes en verstilde dorpjes. Adem al wandelend de zuivere lucht van Kerry in. Of plof neer op zo’n verlaten strandje waar de wind fluistert en de golven je nog meer tot rust manen.

Wandelvakantie Ring of Kerry
Trektocht, wandelen, 8/11 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 780,-
Bekijk de wandelreis






Afstappen langs de Oder en Neiße

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog stelden de Geallieerden nieuwe landsgrenzen vast. De rivieren Oder en Neiße werden de grens met Polen. Daardoor viel het prachtige Görlitz, met stadsdelen op beide rivieroevers, uiteen. De stadsbrug is nu een grenspost. Met ruim drieduizend monumentale gebouwen behoort Görlitz tot de mooiste plaatsen van Saksen. De oude straten zijn als een tijdreis. Zet daarom je wekker op de tweede fietsdag lekker vroeg. Dan kom je op tijd aan om deze stad goed te kunnen ontdekken.

Continu langs de grens
Het meest oostelijke fietspad van Duitsland voert je vrijwel continu langs de grens met Polen. Naast Görlitz dwingt het meest oostelijke fietspad van Duitsland je ook op andere plekken tot afstappen. Bij het Prince Pückler-park in Bad Muskau, de Rosen-Stad Forst, de Oderbruch en de Szczecin-lagune bijvoorbeeld. Als je toneelstad Schwedt uit fietst wordt het wat heuvelachtig. Kort voor Ueckermünde versmelt het bosrijke landschap met het vlakke gebied van de Oder. Vanaf Ueckermünde pak je de veerboot naar het eiland Usedom. Dan is het langs de Oostzeekust prachtig fietsen naar eindpunt Uckeritz. Overigens legt de 6-daagse variant een minder lang traject af.

Fietsvakantie Oder en Neiße
Trektocht, fietsen, 6/11 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 495,-
Bekijk de fietsvakantie





















Terug naar de cover