×
Cover
Interview met
Arjan van der Laan
Eigen-Wijze Prikbord
Kasteelromantiek
rond Vorden
Nieuw fietskwartet
4 x nieuw wandelen

Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is ruim 30 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

Mei 2020

Van Hanzen Vecht tot Culinair Vlaanderen


 

 

2. Dwalen door Drenthe

4/6 dagen, standplaats, hotel, LO met lunchpakket. HP mogelijk. Vanaf € 225,-

Rond de immense stenen hangt nog steeds een mysterieus tintje. De hunebedden, de grafkelders van het Trechterbekervolk, zijn meer dan vijfduizend jaar oud. Hoe kregen de bouwers het voor elkaar om die minstens duizend kilo zware stenen elders uit te graven, te verplaatsen en verderop op elkaar te stapelen? Van de 54 hunebedden in Nederland liggen er 52 in Drenthe. Geheid dat je er tijdens je fietstochten vanuit Spier wel eentje tegenkomt.

Veelheid aan landschappen Mystiek en landschap gaan in Drenthe overigens hand in hand. Zeker als de ochtendmist nog boven de heidevelden hangt. Of boven de vennen, beekdalen, graslanden en de akkers. De wollige ruggen van de schapen steken net boven de mist uit. Een van de fietstochten schotelt je een veelheid aan sferen voor; eerst de heidevelden van Dwingeloo en Hee, dan de veenkoloniën bij Smilde en Beilen, en later de bossen en zandverstuivingen bij Appelscha.

Mooiste dorp Nederland Ook de karakteristieke Drentse dorpen ontbreken niet. Je herkent ze soms nog aan de vier oorspronkelijke elementen: beek, heide, es en brink. Stal je fiets even in brinkdorpen als Dwingeloo, Ruinen en Havelte. En neem nog meer tijd om het mooiste dorp van Nederland uit te kammen: Orvelte. Het asfalt heeft hier nog niet z’n intrede gedaan. Kinderkopjes, oude straatlantaarns, monumentale panden en prachtige boerderijen.

Fietsen vanuit Spier

 

 

4. Vlaanderen Culinair

4/7 dagen, trektocht, incl. bagagevervoer, hotels, HP. Vanaf € 595,-

“Voor u staat een trio van…” Aanschuiven in de restaurants van onze Belgische hotels staat garant voor een culinair feestje, avond na avond. En uiteraard met tafeltjes die zeker op 1,5 meter afstand van elkaar staan. Overdag loopt het water je al in de mond, en dat terwijl de plekjes onderweg ook niet te versmaden zijn. Dat begint al in Gent.

Zigzaggend door Gent
Dulle Griet, Lievekaai, Patershol, Pensmarkt… de namen verraden het al: Gent ademt één en al historie. Bij een bezoek aan de stad moet je de fiets zeker even tegen zo’n middeleeuwse gevel stallen. Om steegje in, poortje door, hoekje om en pleintje over zigzaggend uit te komen bij een minuscuul winkeltje met brocante of een grimmige burcht waar gidsen vurig uitleggen hoe arme sloebers vroeger werden geradbraakt. En natuurlijk bewonder je de enorme Sint-Baafskathedraal. De praalgraven van de Gentse bisschoppen vertonen een soort Italiaanse grootsheid die nauwelijks past bij het nuchtere karakter van de lage landen. Ook het gerestaureerde veelluik ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van de schilders Hubert en Jan van Eyck is een reden om even binnen te kijken.

Stille reien, idyllisch Begijnhof
De Brugse Vaart voert je vervolgens naar nog zo’n middeleeuws hoogtepunt: Brugge. Stal ook hier je fiets tegen een gevel. Vooral in de vroege ochtend toont de romantische stad nog haar ware gezicht. Slenter even langs de nog stille reien. De fraaie Middeleeuwse panden spiegelen zich nog in het roerloze water. Hier glijden enkele zwanen geruisloos voorbij, wat verderop kibbelen enkele mussen in een enorme kastanjeboom. Het hoofdgerecht van deze dag is het indrukwekkende Belfort en als dessert schotelt Brugge je het idyllisch Begijnhof voor. Tja, en dan moet het werkelijke diner die avond nog komen!

Proef het culinaire Vlaanderen


Bekijk ook: 4 x nieuw wandelen