×
Cover
Deinend langs de Donau!
Eigen-Wijze Prikbord
4 x circa 500 km vanaf Utrecht/Brussel
4 x tot circa 1.000 km vanaf Utrecht/Brussel
Vakanties dicht bij huis?
Alle 13 goed!





Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is ruim 30 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

Juni 2020





4 x tot circa 1.000 km vanaf Utrecht/Brussel:

Van spionnen-uitruil-brug tot rauwe rotsmassieven


 

 

Utrecht - Bolzano, Italië: 1.011 km. Vanaf Brussel: 950 km


2. Rauwe rotsen, Italiaanse grandeur

Fietsvakantie Bolzano: 7 dagen, standplaats, 2 x HP, 4 x LO. Vanaf € 575,-

Het Italiaanse Bolzano huist de oudste inwoner van onze wereld: de 5.300 jaar oude Ötzi. In het Zuid-Tiroler Archeologiemuseum is hij te zien, bij -6° Celsius. Eerder kwam hij perfect geconserveerd uit een dooiende gletsjer tevoorschijn. Daardoor ontwikkelde de man zich van wetenschappelijke sensatie tot wereldwijde celebrity. Niet verwonderlijk; hij werd door onbekenden vermoord op de top van een berg en pas in 1991 ontdekt door alpinisten, die dachten een verongelukte collega te hebben gevonden. De man uit het ijs kreeg de koosnaam Ötzi, naar de vindplaats in de Ötztaler Alpen.

Verrukkelijke mengeling
Zo begint je fietsvakantie al met een uniek hoogtepunt. En die hoogtepunten blijven zich opstapelen. Per trein naar het mooie Merano en daarna heerlijk langzaamaan omlaag fietsen, terug naar Bolzano met z’n verrukkelijke mengeling van Oostenrijkse en Italiaanse sfeer. Ook leuk: met de gondel omhoog naar Oberdozen om vandaar door de Alpen te fietsen. De rauwe rotsen van de Dolomieten priemen er zelfverzekerd in de blauwe lucht. Je geniet er van de vele vergezichten en fietst later licht dalend langs de rivier terug naar je standplaats aan de zonzijde van de Alpen.

Eén en al Italië
Maar nu je toch in Italië bent, wil je ook het werkelijke dolce vita-gevoel beleven. Nessun problema! Stap op en fiets zuidwaarts. Je hebt meteen al het gevoel voortdurend de wind mee te hebben. Langs de slingerende rivier Adige is het lekker vlak fietsen. En steeds omlaag. Daarbij vormen de uitlopers van de Dolomieten een indrukwekkend decor. Na duizend-en-één appelbomen, diverse wijngaarden (die overigens heerlijke wijn produceren) en een handvol verstilde dorpen komt Trento in zicht dat met al z’n gotische torens en renaissance paleizen één en al Italië ademt. Bestel er aan het elegante Piazza Duomo een café solo, geniet van het uitzicht op de klaterende Neptunesfontein en stap later op de trein weer terug naar Bolzano.

Let wel: de fietsroutes van deze reis zijn licht, makkelijk begaanbaar en voeren je door de valleien en langs rivieren. Wil je een tandje zwaarder? Dat kan. Er is ook een fietsvakantie die de echte Dolomieten ingaat.

Fietsvakantie Bolzano


 





 

Utrecht - Kastelruth, Oostenrijk: 999 km. Vanaf Brussel: 937 km


4. De ruige pieken van de duizenders

Wandelvakantie Kastelruth, 6/8 dagen, hotel, HP. Vanaf € 555,-

Ooit van de Seiser Alm gehoord? Het is de grootste Hochalm van de Alpen. En meteen ook een van de mooiste Alpenweides. Vooral omdat de golvende, bloemrijke grasvlakte begrensd wordt door de allesbehalve vriendelijke ‘Drei Zinnen’, de ‘drie tanden’ van de Dolomieten. Een groter contrast zie je tijdens je wandelingen vanuit Kastelruth niet. De drie rauwe rotsen zijn het watermerk van de indrukwekkende Dolomieten. Eenmaal deze rotsen in het oog, verdwijnen ze niet meer van je netvlies.

Fantastisch panorama
Tijdens deze wandelreis verblijf je in een mooi gelegen en aangenaam hotel. Een heerlijke plek om er een week van te genieten. Elke dag maak je boeiende wandelingen door een fascinerend berglandschap. Soms per stoeltjeslift omhoog, een andere keer met de gondel of een kabeltreintje. Tuf, tuf, tuf… eenmaal boven wacht je een fantastisch panorama en prachtige wandelwegen met voortdurend een magnifiek decor. Je snuift de frisse berglucht diep in, volgt een in het luchtruim cirkelende roofvogel, bewondert de ruige pieken van de duizenders en geniet van het spel van wolken en zonlicht. En na een stop bij een berghut of idyllisch bergdorp weer verder, terwijl de bloemen geuren, de wind lekker door je haren waait en het pad je langzaam naar beneden voert. Op naar Kastelruth. Morgen weer een nieuwe, mooie tocht.

Wandelvakantie Kastelruth


Bekijk ook: Vakanties dicht bij huis