×
Cover
Van Bolzano naar Venetië
Eigen-Wijze Prikbord
The Magnificent Seven
Zó verleng je het zomergevoel!
Rek in Riomaggiore

Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is ruim 30 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

Juli 2020

Van Rousillon tot Riomaggiore

Rek de zomer!

Vrijheid, buitenlucht, zorgeloos plezier… kon het maar altijd zomer blijven. De R zit alweer bijna in de maand. Dat wordt weer tijd voor extra vitamines. Op deze R-bestemmingen doe je nieuwe energie op. En je houdt meteen dat heerlijke zomergevoel nog even vast. 

 

2. Rek in… Ribeauvillé

Elzas, fietstrektocht, 8 dagen, hotels met bagagevervoer, LO, HP mogelijk. Vanaf € 865,-

Ribeauvillé, Riquewihr… het maakt niet uit waar je de zomer wilt verlengen. Plaatsjes als deze gooien even hoge ogen als het gaat om de titel ‘Mooiste ansichtkaart van de Elzas’. Dat doen Osthouse, Kaysersberg en Colmar overigens ook. Sfeervolle dorpen waar de glooiende wijngaarden zowat doorlopen tot in de historische centra met hun idyllische vakwerkhuizen.

C’est Magique
Ook in de herfst laat de Elzas zich van haar mooiste en misschien wel meest kleurrijke kant zien. Bijna magisch. Als in september de herfst pril is, tonen de heuvels nog volop groen, kleuren de eerste bladeren geel en zijn de rijpe druiven - van helderrood tot diep paars - klaar om geoogst te worden. En dat onder een aangenaam schijnend zonnetje. Ook in oktober verspreidt de wijngeur zich over het gebied met z’n weides en bossen die vooral rood, geel en oranje tonen. Vanuit Straatsburg fiets je in zes etappes het wijngebied rond, waar prachtdorpen, kloosters en abdijkerken zich als een rozenkrans aaneenrijgen. En als tegen het einde van de dag de avondzon de kleuren nog intenser maakt, besef je: hier wil ik voor altijd blijven. C’est magique!

Ga toch fietsen in de Elzas

 

 

4. Rek in… Riomaggiore

Wandelvakantie, trektocht, 7 dagen, hotels met bagagevervoer, LO, incl. trein-, bus- en boottransfers, incl. entree Nationaal Park Cinque Terre. Vanaf € 1.035,-

Verbazing en onbegrip strijden om voorrang op deze wandeling. Wie heeft het ooit in zijn hersens gehaald om deze loodsteile kliffen boven de Golf van Genua te cultiveren? Toegegeven, het heeft een fabelachtige erfenis opgeleverd: de Cinque Terre. Vijf kleine dorpjes in de linkeroksel van Italië. Als vogelnestjes zijn ze tegen de rotsen geplakt, hoog boven de azuurblauwe zee. Maar de verwondering blijft: wat heeft de bewoners hier bezield? Telkens opnieuw die vraag als je tussen de door stenen muurtjes afgebakende, terrasvormige tuintjes door slentert, waar de druiven rijpen in de warme zon

Ansichtkaart binnenwandelen
Een web van wandelwegen verbindt Portovenere met Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Monterosso, Levanto en Bonassola. Alles in één dag doen, lukt je nooit. Daarvoor is het decor te indrukwekkend. Je staat onherroepelijk stil bij de betoverende vergezichten over de zee, waar kleine vissersbootjes witte sporen achterlaten in het spatblauw. Je vergaapt je op de Via dell’Amore aan de talloze liefdesboodschappen die overal in de rotsen zijn ingegraveerd, zelfs in bladeren van de agave. Vooral Riomaggiore blijft voor altijd en eeuwig in je geheugen gegrift. Alsof je een ansichtkaart binnenwandelt. Maar eigenlijk geldt dat voor al die droomdotjes langs deze betoverende kust.

Wandelvakantie Cinque Terre


Terug naar de cover