×
Cover
Van Bolzano naar Venetië
Eigen-Wijze Prikbord
The Magnificent Seven
Zó verleng je het zomergevoel!
Rek in Riomaggiore





Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is ruim 30 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

Juli 2020





Bestemmingstips

Houd dat zomergevoel lekker lang vast!

Na maanden van een lockdown was en is het heerlijk om de vrijheid weer te ervaren en erop uit te trekken. Vakantieplannen maken en van de voorpret genieten. Ben je nog niet op vakantie gegaan? Geen nood, want in september en oktober kun je dat verrukkelijke zomergevoel nog opzoeken. Zeker op de bestemmingen die we in deze derde online Eigenwijs op reis belichten. Ben je al wel op vakantie (geweest)? Ook dan kun je de zomer lekker lang rekken. Gun jezelf - zeker dit jaar - een extra fiets- of wandelvakantie en rek de zomer in het Franse Rousillon of in al die andere nog aangenaam warme en zonnige bestemmingen. Geniet nog een keer, maar ga (nog steeds) wijs op reis.

Het team van Eigen-Wijze Reizen

Praag stelt nooit teleur

Klok brengt je bij de tijd

De gouden stad, de parel van Europa, het Rome van het noorden… Aan bloemrijke omschrijvingen heeft Praag geen gebrek. Niet verwonderlijk met zo’n enorme rijkdom aan architectonische hoogstandjes. Barok, rococo, romaans, gotisch; kerken en paleizen met krullende versierselen rijgen zich er als een kleurig collier aaneen. Als een harmonieuze symfonie waar de componisten Smettana en Mozart jaloers op zouden zijn.

Beroemde klok
Alle straten van de Oude Wijk, de Staré Mesto, leiden naar het Plein van de Oude Stad, ofwel naar Staromestské Námesti. En daar ben je nooit alleen. Je ziet er mensen flaneren en paardenkoetsen voorbij snellen. Maar bij de beroemde astronomische klok staat iedereen stil, wachtend op het moment dat de klok tot leven komt. Dan weet je alles: tijd, dag, maand, hoe zon, maan en sterren tegenover elkaar staan, hoe Christus en de twaalf apostelen passeren en hoe Magere Hein onze sterfelijkheid in herinnering brengt.

Je doet Praag aan tijdens je fietstocht langs de Elbe (trektocht 8 dagen) of door Bohemen (trektocht 9/11 dagen).

Langs de Elbe (Praag-Dresden)
Bohemen




Bekijk ook: The Magnificent Seven