×
Cover
Van Bolzano naar Venetië
Eigen-Wijze Prikbord
The Magnificent Seven
Zó verleng je het zomergevoel!
Rek in Riomaggiore

Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is ruim 30 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

Juli 2020

Raakschieten met…

The Magnificent Seven

We treffen je graag in het hart. Evenals The Magnificent Seven - de legendarische Hollywood klassieker over zeven onverschrokken outlaws - weten we vakantiegangers te treffen met deze klassiekers op het gebied van fiets- en wandelreizen. En onze munitie? Zeven trefzekere topvakanties! 

 

2. Stellingen verzinnen langs de Elbe – Duitsland

Fietsvakantie Langs de Elbe (Dresen-Magdeburg), 8 dagen, hotels met bagagevervoer, LO, HP mogelijk. Vanaf € 535,-

Rond de hervormer, denker, monnik en rebel Maarten Luther hebben zich diverse hardnekkige mythes gevormd. De beroemdste is dat hij 95 stellingen aan de kerkdeur van de Slotkerk in Wittenberg spijkerde. Dat gebeurde op 31 oktober 1517. Maar nu staat dat feit allesbehalve vast. Mooie gelegenheid om dat tijdens deze fietsreis wél te doen. Dan maak ook jij wellicht geschiedenis. En de stellingen deze keer? ‘Dresden is de mooiste barokstad langs de Elbe!’ en ‘De beste Bauhaus gebouwen vind je in Dessau!’ Zo kun je nog wel 93 extra stellingen bedenken.

Kies uit drie etappes
Wittenberg doe je aan tijdens je fietsreis langs de Elbe. De Elbe-Radweg is al jaren een van de meest populaire fietsroutes in Duitsland. Maar hij is zo lang dat we deze etappe in drie delen hebben opgesplitst. Deze tocht voert in vijf fietsdagen van Dresden naar Magdeburg. Je kunt ook in Praag beginnen of in Hamburg eindigen. De zeer afwisselende middelste variant leidt je vanaf Dresden langs de Elbe en brengt je onder meer in het natuurreservaat Midden-Elbe, het uitgestrekte tuinenrijk Dessau-Wörlitz, Bauhaushoofdstad Dessau en Magdeburg met z’n Groene Citadel en de prachtige kathedraal.

3 x langs de Elbe


 

 

4. Warme kleuren in alle schakeringen - Griekenland

Rhodos, fietsen, 8/11/15 dagen, hotels met bagagevervoer, LO/HP. Vanaf € 480,-

De zee rond het eiland kent kleuren in veel schakeringen, van azuurblauw tot smaragdgroen. En op het eiland? Donkergroen zijn de geurende dennenbossen aan de oostkant van Rhodos. Wam en goudgeel de stranden en helblauw de rieten stoelen op de sfeervolle terrasjes. Strijk tijdens je fietstocht over het eiland neer op een terras in de schaduw van een eeuwenoude olijfboom. Lekkere Griekse salade erbij en even bijkomen van alle indrukken. Want er zijn op Rhodos nog zoveel andere kleuren te ontdekken.

Mooiste Acropolis
Het witte dorp Lindos, aan de oostkant van het eiland, ligt aan een prachtige baai. Hoog boven het dorp torent de machtige Acropolis uit. In de oudheid bezat Lindos de grootste en machtigste handelsvloot van het eiland. De Acropolis is een van de mooiste van Griekenland, 150 Jaar ouder dan die in Athene. Je doet Lindos aan tijdens je fietsvakantie Rhodos Helios en/of Rhodos Kolossos. Ook een aanrader: eilandhoppen waarbij je naast Rhodos ook Kos, Leros en Patmos aandoet.

4 x Rhodos


 

 

6. De ruige pieken van de duizenders - Italië

Fietsvakantie met wandelingen, standplaats Bolzano, 7 dagen, hotel, 4 x LO en 2 x HP. Vanaf € 575,-

Pardon? De Dolomieten doen met de fiets? Inderdaad. Ga bijvoorbeeld met een gondel naar Oberbozen om vandaar door de Alpen te fietsen die je onderweg op prachtige vergezichten trakteren. Nadat je in Klobenstein het natuurfenomeen ‘Erdpyramiden’ hebt bezocht daal je ontspannen af naar het Brennerdal om van daaruit licht dalend langs de rivier terug te fietsen naar standplaats Bolzano.

Naast fietsen ook wandelen
Deze Duits- en Italiaanstalige hoofdstad van Zuid-Tirol staat bekend als de ‘Poort naar de Dolomieten’. Het is de perfecte uitvalsbasis van een fraaie fietsvakantie op slechts 265 meter hoogte, en uitstekend te doen in de maanden september en oktober. Je kunt vanuit hier ontspannen fietsen in de dalen. En wil je zo nu en dan wat hogerop? We hebben twee wandelingen uitgezet op de toppen van de bergen die je per gondel bereikt. Zo wandel je door een bosrijke omgeving geleidelijk omhoog naar Penmern en ga je per skilift naar de Schwarzseespitze (2.069 meter). Vanaf daar wandel je naar Rittner Horn, met 2.260 meter het hoogste punt van de omgeving. Fraai uitzicht verzekerd!

Fietsvakantie Dolomieten


 Bekijk ook: zó verleng je het zomergevoel!