×
Het erfgoed van de textielbaronnen
Eigen-Wijze Prikbord
Mag het ietsje verder zijn?
Slow Travel in de
vreemde stad!
Men neme… Vakanties om
van te watertanden
Alle fietsvakanties
Alle wandelreizen

Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is 35 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

April 2022

Stoelriemen vast…

Mag het ietsje verder zijn?

Je kunt natuurlijk bij de voordeur al op de fiets springen. En uiteraard in de auto stappen of wellicht de trein pakken en daarmee naar je startbestemming rijden. Maar als het ietsje verder mag zijn, ligt vliegen voor de hand. Zo komt het genieten verder weg ook een heel stuk dichterbij. Daarom: stoelriemen vast. Op naar Engeland, Griekenland, Portugal en Spanje!Stoelriemen vast voor…

Temperamentvol Andalusië, Spanje

Trektocht langs 'De Witte Dorpen', fietsen, 8 dagen, hotels, L&O, inclusief bagagevervoer. Vanaf € 685,-

Al decennia geleden liet Imca Marina haar castagnetten klepperen. Waarom? Daarom dus: om alle dagen zon, prachtige natuur, smetteloos witte dorpen, fascinerende cultuur én heerlijk eten. Viva Espagna! Ook daarom bieden we een fascinerende fietsvakantie onder die alle-daagse-Spaanse-zon. Zes dagen fietsen door een groen landschap dat echter hier en daar ook sterk doet denken aan de rauwe stoppelbaard van een verdwaalde bandiet. Zoals bij Ronda. De Moren noemden het gebied ooit Al-Andalus, vandalenland. Ronda en de omringende dorpen waren beruchte roversnesten. Langs kronkelige muildierpaden brachten de bewoners heimelijk tabak, katoen en alcohol van het Britse Gibraltar naar het hooggelegen Ronda. De kloof El Tajo splitst het stadje in tweeën. De witte huizen tuimelen nét niet over de loodrechte wand de diepte in.

Avontuurlijke etappes
Deze fietstrektocht voert je in avontuurlijke etappes door dit ‘vandalenland’. Naar Olvera, Zahara en het nog mooiere Grazalema. Onderweg kom je door fraaie valleien, bossen met kurkeiken en over hoogvlaktes met bijna onaardse landschappen. Aan het einde van elke wandeldag wacht een lekker glas wijn. Sherry mag ook, wel toepasselijk in deze streek. En uiteraard lekkere tapas. Gambas a la plancha (garnalen) bijvoorbeeld of pittige gehaktballetjes. Alleen al bij de gedachte aan zo’n Spaans avontuur denk je: Espagna por favor.

Stoelriemen vast voor…

Geurig en kleurig Algarve, Portugal

Portugal beleven betekent niet alleen je ogen de kost geven, maar vooral ook je neus gebruiken. Snuif de geur op van kleurige geraniums en weelderige bougainville. Beleef hoe heerlijk de verse groenten, de kruiden en de olijven op de lokale markt ruiken. En wat dacht je van de verse vis in zo’n schilderachtige vissersplaats? De Algarve heeft dat soort vissersdorpen met gulle hand langs de grillige kust gestrooid. De zilte lucht op de kade vermengt zich met de pikante geur van een gegrilde piri piri kip. Vol genoegen snuif je de geur op die verleidelijk uit een sfeervol restaurant ontsnapt.

Volkse weekmarkt
Voor geur en kleur bezoek je uiteraard de weekmarkt van Loulé. Die ademt nog het karakteristieke volkse leven. Zigeuners en landarbeiders uit de omgeving bieden van alles aan: meloenen, dadels, amandelen, honing, kruiden, verse vis, gedroogde vis en ga zo maar door. Binnen in de oude, overdekte markthal is het een kakofonie van geluiden en geuren. Naast verse groenten en fruit tref je er ook ambachtelijke producten als rieten manden aan. Zo ontdek je wandelend of fietsend het meest zonnige deel van Portugal. En na je bezoek aan romantische dorpjes en stadjes als Alte, Tavira, Olhão plof je neer op een terrasje aan de grillige en o zo prachtige rotskust. Je bestelt er een bica, een geurige espresso, en je komt slechts tot één conclusie: voor de Algarve ‘haal je jouw neus maar wát graag op’.