×
Bourgondië: une belle histoire!
Eigen-Wijze Prikbord
Kioskenhemel in Den Haag
Beleef alvast je [Italië] reis
Gouwe ouwe & gloednieuwe





Eigen-Wijze Reizen B.V.
Postbus 1178
7500 BD Enschede
+31(0)53 - 430 34 35
info@eigenwijzereizen.nl www.eigenwijzereizen.nl

Eigen-Wijze Reizen is 35 jaar specialist in individuele fiets- en wandelvakanties. Dicht bij huis, in heel Europa en daarbuiten. Vrijwel alle routes zijn ook als GPS-track beschikbaar. Ook kun je bijna overal een e-bike huren. Bij alle trektochten is het bagagevervoer inclusief. Wil je het liever anders, zoals een extra nacht of liever geen halfpension? Geef het ons aan en wij zorgen voor maatwerk.

Realisatie
Onlineblad.nl
Ruud Slagmolen, Len Blonk

Copyright
Concept, redactie, fotografie, vormgeving en format van deze online uitgave zijn volgens de Auteurswet beschermd. Deze onderdelen mogen daarom niet verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eigen-Wijze Reizen en Onlineblad.nl.

December 2023





Smakelijke vroegboekkorting

Voor u staat... een heerlijk fiets- en wandeljaar!

Voor u staat een ensemble van zeevruchten, afgemaakt met een coulis van… Liefhebbers van culinaire ‘trektochten’ weten inmiddels dat het bij ons heerlijk aanschuiven is. Fietsvakanties en wandelreizen waar je met recht ‘trek’ van krijgt. Overdag je ogen de kost geven en ’s avonds je andere smaakzintuigen tijdens etentjes in de beste restaurants.

Ervaren keukenbrigade
Maar ook bij vakanties die het predicaat ‘Culinair’ niet krijgen, is het op en top genieten. Voor u staat… een uitbundig chateau, dat we serveren met een weelderig landschap, ontspannen fietspaden en een verderop gelegen dorpsplein met sfeervolle terrasjes onder stokoude platanen. Ook bij zulke tochten loopt het water je in de mond. Met dank aan onze keukenbrigade: onze ervaren inkopers, routeverkenners, controleurs en scherpe-tarieven-berekenaars.

Decemberkorting
Als kers op de vakantietaart voegen onze chef-koks ook nog een smakelijke decemberkorting toe. Zie voor de voorwaarden hieronder. Met een korting als deze wordt het straks écht genieten! En dat maakt onze keukenbrigade ook weer blij.

Het team van Eigen-Wijze Reizen




Korting om van te smullen!

Om het nieuwe jaar nog smakelijker te beginnen, bieden we een verrukkelijke decemberkorting aan. Boek je een standplaatsvakantie, dan ontvang je € 50 korting. Bij een trektochtvakantie ontvang je maar liefst € 100 korting. De kortingsactie geldt voor boekingen die je maakt vanaf vrijdag 15 december tot en met zondag 31 december 2023. En dat uitgespaarde geld kun je op vakantie weer spenderen aan bijvoorbeeld dat ensemble van zeevruchten, afgemaakt met een coulis van… Enjoy!

Het regent, het regent…

Hè gatsie, het regent! Als mooi-weer-fotograaf vallen je opnames meteen in het water. Hoewel; regenfoto’s kunnen ook heel wat mooie beelden opleveren. Denk aan spiegelende straten met plassen waarin vakwerkhuizen zich fraai reflecteren. Maar ook aan wandelaars met paraplu’s en spinrag dat regendruppels vasthoudt. Zorg wel dat je je camera goed beschermd. Bijvoorbeeld met een pedaalemmerzak waarin je een gat hebt geknipt voor de lens.

Extra druppels toegevoegd
Deze foto is gemaakt in het centrum van Dijon. Het licht van het café weerspiegelt mooi in de kasseien. En de extra regeldruppels zijn later toegevoegd met de ‘MIX by camera 360’, een handige app waarmee je foto’s in no time kunt verbeteren, en met filters diverse zaken kunt toevoegen. Als het regent, dan ook maar goed! Gratis verkrijgbaar via de App Store of Google Play.



Volg de ratten

De Altstadt van Hamelen (Hameln op z’n Duits) biedt zoveel bezienswaardigheden dat je beter je fiets even kunt stallen. Volg de koperen ratten op de grond om langs de mooiste plekjes te komen: ruim driehonderd! Ondertussen leer je over het sprookje ‘De rattenvanger van Hamelen’ die het voor elkaar kreeg een rattenplaag te bedwingen. Hij lokte ze al fluitend de stad uit. Maar toen zijn beloning uitbleef, nam hij wraak en lokte hij de kinderen weg. Al die nog steeds mooie vakwerkhuizen bleven kinderloos achter. Bekijk het Rattenfängerhaus uit 1602, het Hochzeitshaus uit 1610, het Leisthaus uit 1585 (mooie voorbeelden van de Weserrenaissance) en de Marktkirche St. Nicolai.

Onze vernieuwde website staat bomvol met hoogtepunten als deze. Lees er hier meer over.















Piazza del Campo: de ster van Sienna

Zou je in een luchtballon boven het Piazza del Campo zweven, dan zie je dat het centrale plein van Sienna omgeven is door 13e- en 14e-eeuwse paleizen. Maar om de schoonheid van het plein te ervaren, moet je er toch met beide benen op de grond staan. Het plein, gebouwd op het punt waar drie heuvels elkaar raken, is verdeeld in een ‘soort ster’ met negen marmeren punten. Dat aantal verwijst naar de negen plooien in het kleed van de Maagd Maria. Jawel, zo steek je ook nog wat opmerkelijke feitjes op.

Een jaar lang pochen
Het Palazzo Publico pronkt met z’n 96 meter hoge klokkentoren, de Torre del Mangia, de op één na hoogste toren van Italië. Na 505 treden heb je weer dat fenomenale uitzicht op het plein, en op Chianti dat zich uitstrekt tot aan Florence. Al die cafétafeltjes diep beneden je maken twee keer per jaar plaats voor de traditionele paardenraces: de Palio. Een feest vol hysterie en opwinding waarbij de paarden drie duizelingwekkende rondjes rond het plein rennen. De winnaar krijgt een wimpel met daarop de Maagd Maria. En… met het officiële recht om een jaar lang te mogen pochen.

Je doet Sienna aan tijdens deze vakanties:

Toscane Wandelen
Trektocht, 8/9 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 915,-
Check de trektocht

Fietsvakantie Bella Toscane
Trektocht, 8/12 dagen, hotels met bagagevervoer, LO. Vanaf € 995,-
Check de trektocht




Bekijk ook: Kioskenhemel in Den Haag